Nu kan du se om ditt tak passar för solceller

2017-10-02 13:01

Bild som visar hur Hallstahammars kommuns solkartan ser ut
Kartan visar med färger var det passar bäst med solceller. Rött är bäst och blått är inte bra.

Solceller är ett av de bra sätt att producera el på om man vill göra det på ett klimatsmart sätt och solcellstekniken utvecklas just nu väldigt snabbt.

För att underlätta för dig som går i funderingarna på att skaffa solceller finns nu kommunens webbbaserade karta som visar på vilka tak det lämpar sig bäst att sätta solceller.

På kartan kan du enkelt se hur bra exponering ditt tak har mot solen. Är det rött har taket de bästa förutsättningarna för lönsamma solceller, är det gult fungerar det fortfarande utmärkt men är det blått är det inte lika lämpligt med solceller just här.

Gå in på kartan och se om ditt tak passar för solceller

Har du frågor om solceller eller har andra frågor om klimat och energi är du välkommen att kontakat vår rådgivare Carl-Magnus Palmblad på e-post eller via kommunens kundcenter på telefon 0220-240 00.